Samsung Galaxy S10 se lanseaza pe 20 februarie 2019

Conform ultimelor zvonuri din lumea tech, noul flagship al celor de la Samsung – Galaxy S10 – urmeaza sa fie lansat anul viitor, pe data de 20 februarie, cu putin timp inainte de Mobile World Congress Barcelona.

Din cate am aflat pana acum, gama S10 va cuprinde 3 modele: un S10 Lite cu ecran plat de 5.8″ (Beyond 0), un S10 standard cu ecran curbat de 6.1″ (Beyond 1) si un S10 Plus cu ecran curbat de 6.4″ (Beyond 2). Se vehiculeaza ca preturile se vor incadra intre 880 USD pentru varianta Lite si 1700 USD pentru varianta Plus cu stocare de 1 TB.

Initial am crezut ca versiunea de 1 TB este de-a dreptul nebuneasca si inutila. Ulterior am realizat ca vorbim despre un telefon cu inalte veleitati multimedia, care va filma 4K si cu siguranta va face multe poze. Daca gandim din perspectiva unui vlogger, spre exemplu, care poate filma peste 10 GB de continut video pe zi, stocarea de 1TB incepe sa fie justificata. Se zvoneste chiar ca varianta aceasta de 1TB va fi echipata cu 6 camere. Pe Twitter au inceput sa fie postate randari si leak-uri cu poze ale diverselor parti componente ale telefonului:

 

Printre celelalte specificatii pe care le-am putea vedea pe S10 se mai numara si senzor de amprenta inclus in ecran, bezel mai subtire si o casca pentru apeluri aproape invizibila in design. Pe parte de software, se pare ca Samsung a inteles ca utilizatorii nu sunt multumiti cu aglomeratia de aplicatii pre-instalate pe telefoanele lor si dezvolta o noua interfata bazata pe Android Pie, denumita ONE UI. Speranta mea este ca va fi cat mai apropiata de experienta Android One.

Personal, speram ca Samsung sa renunte la ecranul curbat. Momentan am un S8 Plus de care sunt foarte multumit, iar in momentul in care s-a lansat S9 nu am considerat ca merita sa fac un upgrade. In acesti aproape doi ani de utilizare nu am gasit o utilitate reala pentru ecranul curbat, in afara de aceea de a sta continuu stresat sa nu il lovesc de nimic, pentru ca il consider extrem de expus. Dar hey, e doar parerea mea!

 

 

 

Dacă ți-a plăcut, nu ține doar pentru tine! 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *