Impactul posterelor si al tablourilor printate in designul interior

Utilizarea posterelor si a tablourilor printate in designul interior poate fi o metoda foarte eficienta atunci cand vrei sa creezi un efect wow sau cand vrei ca spatiul respectiv sa fie mai expresiv. Este, de asemenea, o metoda prietenoasa cu bugetul unei amenajari. Vor arata foarte bine pe pereti si vor sublinia personalitatea ta.

Pasii pe care trebuie sa ii parcurgi

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te decizi asupra unei teme si asupra unei scheme de culori. Pentru asta, trebuie sa analizezi care sunt culorile predominante ale incaperii in care vrei sa le pui. Intr-un spatiu este recomandat sa ai 80% culori neutre si 20% accente de culoare, asadar ai grija ca posterele/tablourile tale sa respecte aceste reguli si sa se integreze ca paleta de culori in designul deja existent.

Urmatorul pas este sa decizi care va fi peretele pe care le amplasezi. Alege peretele cel mai vizibil, astfel incat posterele si tablourile respective sa reprezinte atractia camerei. Nu are rost sa le montezi pe un perete la care stai mereu cu spatele cand esti in camera.

Dupa ce ai stabilit paleta de culori si peretele, trebuie sa decizi daca pui mai multe ilustratii mici sau mergi pe una mare. Tablourile tip canvas nu au nevoie de rama. Daca mergi pe varianta de poster va trebui sa alegi si tipul de rama. De fiecare data cand fac un astfel de design, merg pe varianta de rama subtire, din aluminiu. Este foarte discreta si directioneaza atentia catre poster si nu catre ea, lucru care imi place.

Integrarea posterelor si a tablourilor in designul interior

Rolul lor poate sa varieze de la simplu decorativ pana la decorativ-util. Pe partea decorativa, ele pot sa reprezinte pata aceea de culoare de care are nevoie orice spatiu, pot sa intregeasca un design minimalist, pot sa completeze o anumita tema de design a unei camere. Pe partea utila exista imagini foarte creative: de la retete de cocktailuri, pasii pe care ii parcurgi pentru a face nodul unei cravate (pentru un dressing masculin), desene tehnice ale unor ceasuri (pentru pasionati de orologerie), pana la cele pentru camere de copii si adolescenti, cum ar fi un maxi poster cu emojis sau cu sistemul solar.

De unde le procuri?

Ai 3 variante principale:

  1. Le cumperi gata facute. Linkuri utile (dar foarte mainstream): Somproduct, Vivre, CarturestiEuroposters, GB Posters (livreaza si in RO).
  2. Le cumperi in format digital si apoi le printezi la un centru specializat. Linkuri utile: Typographicposters, Movie Posters Archive, Shutterstock.
  3. Daca ai veleitati de fotograf, printezi poze facute de tine. Trebuie sa ai in vedere ca oricat de performanta ar fi camera telefonului tau, nu vei putea face printuri mari ale pozelor facute cu el. Uite aici un site interesant care te ajuta sa transformi pozele tale in postere: Blockposters.

 

Dacă ți-a plăcut, nu ține doar pentru tine! 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *