Card de debit pe care iti poti incarca si cryptomonede

Un card de debit cu crypto incorporat…

Vorbeam zilele trecute cu un prieten despre cryptomonede si despre cat de bine ar fi daca ar exista un card de debit la care sa ai asociat atat un cont de fiat (valuta normala, EUR/USD) cat si crypto. Si nu, nu ma refer la ceea ce face Revolut. Ma refer la the real deal, la un card care sa iti dea posibilitatea sa iti trimiti Bitcoin dintr-un exchange catre el si invers. Adica sa ai un wallet ale carei private keys sa le stii, un wallet in adevaratul sens al cuvantului.

Daca nu ai inteles nimic din ce am scris mai sus, atunci ar trebui sa iti faci un card Revolut. Sau sa nu faci nimic. Revolut este foarte usor de folosit, insa este un card de debit care iti ofera impresia ca ai si cryptomonede cumparate, fara ca tu sa ai prea multe informatii despre unde si cum sunt stocate.

Daca ai inteles tot ce am scris in primul paragraf, atunci continua sa citesti ­čÖé

Si cum vorbeam noi si faceam ceva research, am descoperit ca acest produs exista. Acest card se numeste Wirex si poate fi comandat si utilizat si in Romania.

Pe parte de fiat, iti poti face un card in EUR, USD sau GBP. Ce trebuie sa stii este ca daca vrei toate cele 3 variante va trebui sa iti faci 3 carduri diferite, nu poti avea toate cele 3 valute pe acelasi card. De asemenea, cardul in EUR iti ofera si un IBAN, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea sa il folosesti ca pe un cont bancar normal in EUR. Pentru USD si GBP vei avea niste subconturi care vor functiona sub IBANul Wirex.

Pe parte de crypto, ai wallet de Bitcoin, Litecoin, Ethereum si Ripple. Exchange-ul crypto-fiat se poate face direct din aplicatie. Din cate am observat, cursul de schimb nu este cu mult diferit fata de cel Kraken.

Singurul fee despre care am gasit informatii este cel de administrare lunara a cardului, care este de 1 GBP sau echivalentul a 1 GBP in EUR sau USD (in functie de ce valuta are cardul tau asociata).

Ce mi s-a mai parut interesant este ca pentru a incuraja utilizarea cardului lor, cei de la Wirex iti dau un bonus crypto-back pentru fiecare plata pe care o faci cu el la comercianti. Valoarea bonusului este de 0,5% din valoarea cumparaturii si este oferita in Bitcoin. Nu e mult, dar pe de alta parte cardul tau normal ce bonus iti ofera? Practic, daca cheltuiesti 30 euro pe luna cu el, vei primi fee-ul de administrare inapoi.

Dac─â ╚Ťi-a pl─âcut, nu ╚Ťine doar pentru tine! ­čÖé

Faci un comentariu sau dai un r─âspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *